Reviews

Wat ervaren cliënten?

‘Grond onder mijn voeten’

Momenteel ga ik door een heel heftige en emotionele periode – mijn huwelijk staat op springen. Omdat ik grond onder mijn voeten wil blijven voelen heb ik gekozen voor orgaanmassage.

Eens in de maand ga ik naar Ilse. Het praten en de behandeling geven mij heel veel steun.

Na elke sessie voel ik me gedragen door een heerlijke stabiele roes.

Andreas

‘Ze begrijpt hoe dingen voor mij werken’

Wat me in vijftien jaar therapie in het reguliere circuit niet gelukt is, gebeurde bij Ilse wel: ik heb innerlijk lagen afgepeld, en losgelaten.  

Meerdere malen was me verzekerd dat dat niet zou lukken omdat ik te sterk geharnast was. Maar het is me nu wél gelukt, en eigenlijk vrij eenvoudig – zonder terugval te krijgen. 

Mijn dissociatie-mechanisme doet niet meer mee. Ook ben ik milder geworden en heb ik meer rust in mezelf gevonden. Mijn leven is een stuk makkelijker.

Ilse weet iedere sessie heel goed wat ik nodig heb, en ze begrijpt hoe dingen voor mij werken. Ik voel me helemaal thuis en veilig bij haar. 

Door de focus te leggen op het voelen tijdens de orgaanmassage, in plaats van het praten, kon ik loslaten. Aanvullende oefeningen hebben dingen bestendigd.

Door de stappen die ik met haar heb gezet, heb ik dingen uit het verleden kunnen afsluiten. Ik ben daardoor niet meer bang om nieuwe dingen te voelen omdat ze niet meer op oude pijn stapelen. 

Daphne E

Projectmanager

‘Ze geeft vertrouwen aan mijn lichaam’

Ik geloof dat heling voor een deel in je buik plaatsvindt. Het is fijn om daar aandacht te krijgen, want zelf doe je dat niet.

Alleen al het installeren voor de massage, met kussens ter ondersteuning en een deken voor de warmte, is heel prettig.

Ilse geeft zachte aandacht en haar aanrakingen zijn liefdevol.

Ze is tijdens een sessie met haar volle aanwezigheid bij mij.

Ik ging naar haar toe omdat mijn schildklier uit balans is, ook emotioneel was ik uit balans: veel moe, hard aan het werk. Hoe in die drukte te centreren?

Met haar massage geeft ze vertrouwen aan mijn lichaam, ook met de woorden die ze zegt. 

Ik ervaar Ilse als een hele kundige warme wijze masseur.

Marijn Jansen

Senior Leadership Coach – marijnjansen.com / Bravehouse.nl / Soul Views

‘Doeltreffender om de weg van het lichaam te kiezen’

Tijdens de massage voelde ik me veilig, vertrouwd en in goede handen; verbonden met een groter geheel aan kennis en toewijding. In de dao noemen we dat sisterhood: het veld van kennis en ervaring waar we (Ilse in dit geval) gebruik van kunnen maken.

De massages hebben me een stap verder geholpen op weg naar heling. Tegelijkertijd gaven ze me inzicht in mijn persoonlijke blokkades, in wat er met mij aan de hand is.

Onze mentale conditie is een direct gevolg van ons fysieke welzijn. En andersom. Meestal, of op een gegeven moment, is het doeltreffender om de weg van het lichaam te kiezen om te helen. Dan kan er weer iets in beweging komen dat is vastgelopen of geblokkeerd. Ik kan bijvoorbeeld uit de maalstroom komen van ronddraaiende, niet-helpende gedachten. 

Ilse haar handen brengen door subtiele aanraking natuurlijke processen binnen mijn lichaam weer in beweging. Soms blokkades die in het begin van mijn leven gevormd zijn, letterlijk!

Ze kan precies volgen, intuïtief, wat er gebeurt in mijn lichaam. Haar aanraking heeft namelijk ook effect op heel andere delen in mijn lichaam. Haar handen zijn steeds precies daar, waar er werk te doen is, ter begeleiding. Dat geeft veel vertrouwen. 

Ik kan me volledig overgeven aan de behandeling, Ilse kan mij en alles wat er aan het licht komt, dragen. 

Ingrid Beverwijk

Docent / Beeldend kunstenaar - Waardevrijwaarnemen.nl / Helendeklinkers.nl

‘Sinds jaren geen last van PMS’

Ik was na de massage veel minder prikkelbaar, meer in balans, en kon me beter concentreren. Ook had ik minder last van koude voeten.

Het meest opvallende vond ik, dat ik sinds jaren geen last had van PMS!

Linda Kok

Fotograaf en bookaholic - @lindacookfotografie

‘Voor mijn ziekte van Crohn wilde ik geen medicijnen gebruiken’

Mijn buik deed echt heel veel pijn. Mijn lijf was een soort van helemaal op. Ik kon soms niet eens meer uit bed stappen. (Frederique is 22) Die pijn ging door in mijn benen en later kreeg ik ook pijn in m’n armen.

Hoewel ik anti-medicijnen ben moest ik op een gegeven moment medicijnen slikken omdat de ontstekingen zo heftig waren. Maar dat ging mis: ik dacht dat ik doodging! En ik kreeg uitslag over m’n hele lijf.

Ik vind dat je zoiets als mijn ziekte van Crohn van binnenuit moet aanpakken, dus zonder medicijnen. Ik heb daarom acupunctuur geprobeerd en nog een andere massage, maar dat had geen effect op mij.

Bij de orgaanmassage van Ilse voelde het gelijk heel natuurlijk, hoewel ik eigenlijk niet wilde dat er iemand aan mijn buik zou zitten. Eerst was het allemaal een beetje nieuw, maar ik merkte dat mijn lichaam het fijn vond. En ik ook. Ik voelde me de dagen na de massage altijd heel erg opgelucht.

Ze geeft ook meditaties en simpele oefeningen mee. Die doe ik bijna iedere dag.

Vanaf de eerste massage heb ik veel minder pijn in mijn buik gehad. Het is sindsdien steeds beter met me gegaan. De ontstekingswaarden in mijn bloed zijn enorm gedaald. Binnenkort moet ik weer op controle, ik ben echt heel benieuwd.

Ik ben nog steeds wel een beetje een stresskip, maar ik ben nu toch veel rustiger. Ik zit veel beter in m’n vel. Als ik stress heb is er nauwelijks meer de reactie van buikpijn.

De combinatie die Ilse maakt tussen de organen in je buik en het mentale is heel goed. Het mentale stuk is heel belangrijk voor fysieke genezing, anders blijft de pijn terugkomen. Mensen van mijn leeftijd willen daar vaak niks van weten.

Ik ben enorm blij dat ik de orgaanmassage heb gevonden. Ik denk dat het voor iedereen goed is, of je nu ziek bent of niet.

Frederique Krooswijk

Student Voeding & Diëtetiek

Andere ervaringen ben ik nog aan het verwerken.

Hoe zou een orgaanmassage voor jou zijn?.